ГоловнаПолітика

"Слуга народу" Холодов перед закриттям авіасполучення виїхав на Кіпр і поки що не повернувся, - "Схеми"

Нардеп уже 1,5 місяця перебуває за межами країни.

"Слуга народу" Холодов перед закриттям авіасполучення виїхав на Кіпр і поки що не повернувся, - "Схеми"

Народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Холодов з початком карантину і після звернення президента Володимира Зеленського до українських громадян з закликом повернутися в країну через закриття кордонів, виїхав на Кіпр і досі не повертався в Україну.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Холодов є заступником голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Він вилетів до міста Ларнака (Кіпр) 15 березня - за два дні до анонсованого президентом припинення регулярного пасажирського авіасполучення. Відтоді не повертався - тобто вже 1,5 місяця перебуває за межами країни.

З того часу Верховна Рада 5 разів збиралася на позачергові засідання для прийняття термінових рішень, пов'язаних, зокрема, з заходами протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Окрім пленарних засідань, Холодов пропустив засідання свого комітету 30 березня. При цьому він брав участь у наступних засіданнях комітету в режимі онлайн.

Відтоді компанія Sky Up щонайменше один раз здійснювала евакуаційний рейс українських громадян з Кіпру (20 березня). Станом на 29 квітня Холодов залишався на Кіпрі і не прибував до України, йдеться в розслідуванні.

Раніше "Схеми" показали маєток "слуги народа" Холодова на Кіпрі і відстежили тютюновий бізнес його родини. У розслідуванні стверджувалося, що нардеп лобіював правку, яка збільшить заробітки для роздрібних торговців тютюном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram