ГоловнаПолітика

Шмигаль провів перше засідання антикризового енергетичного штабу

Затверджено склад штабу та презентовано енергетичний баланс України.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 29 квітня провів перше засідання Антикризового енергетичного штабу.

На засіданні було затверджено його склад і презентовано енергетичний баланс України, повідомляє пресслужба уряду.

Фото: kmu.gov.ua

Засідання пройшло за участю керівництва Мінекоенерго, НКРЕКП, Енергоатому, Укргідроенерго, ДП "Гарантований покупець", народних депутатів та "всіх ключових учасників ринку". Загалом антикризовий штаб складається з 32 членів.

Відкриваючи засідання, глава уряду наголосив, що енергетична криза перебуває на тому етапі, коли дії влади повинні бути оперативними, ефективними і узгодженими.

"Ми зацікавлені в тому, щоб був напрацьований план заходів. Вчора на нараді з президентом ми проговорили вже про підписаний сьогодні енергетичний баланс України. Він відкоригований. Ми працювали спільно з ключовими підприємствами цієї галузі", - зазначив прем'єр.

В.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець розповіла про основні виклики в галузі енергетики та представила план оперативних заходів щодо нормалізації роботи енергетичної галузі країни..

Денис Шмигаль також заявив, що ключове завдання, яке сьогодні стоїть перед Кабміном, - це необхідність збалансувати ринок і забезпечити його стабільність.

Фото: kmu.gov.ua

"Ми повинні зберегти робочі місця, особливо в галузі вугільної промисловості, атомної енергетики. Тому важливо сьогодні працювати над цим разом. І баланс, який ми маємо сьогодні, дає нам розуміння того, де, яка, чия роль і які потужності можуть бути залучені. І про що нам треба домовлятися з підприємствами-власниками відновлюваних джерел енергії", - зазначив глава уряду.

На засіданні обговорювалася необхідність ухвалення низки законодавчих і нормативних ініціатив, які сприятимуть стабілізації ситуації на ринку енергетики.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Кабмін дозволив відкрити продовольчі ринки. Також повідомлялося, що після завершення всеукраїнського карантину 11 травня і пом'якшення обмежувальних заходів у країні можуть вводити так званий адаптивний карантин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram