ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабінет Міністрів схвалив критерії для відкриття деяких ринків (оновлено)

Вони будуть зобов'язані дотримуватися особливих умов роботи і відвідування.

Кабінет Міністрів схвалив критерії для відкриття деяких ринків (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів на засіданні 29 квітня підтримав критерії відкриття деяких ринків під час карантину за умови дотримання спеціальних заходів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні під час засідання приймаємо рішення про дозвіл роботи продовольчих і агроринків, але з деякими умовами", – повідомив прем'єр.

Алгоритми контролю за безпекою роботи ринків розробили МОЗ і Мінекономрозвитку.

"Робота продовольчих ринків під час пандемії повинна регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні уряд підтримав критерії, розроблені Міністерством охорони здоров'я та Мінекономіки, які дозволяють ринкам відновити свою діяльність. Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", – повідомили на Telegram-каналі прем'єр-міністра України.

Оновлення. Під час брифінгу за результатами засідання Кабміну повідомили, що прийняту постанову про критерії відкриття ринків опублікують в газеті "Урядовий кур'єр" 30 квітня, після чого діяльність ринків буде відновлено за умови дотримання санітарних норм.

Також будуть додаткові елементи контролю – участь двох інспекторів Держспоживслужби на кожному з 872 ринків за умови дотримання норм.

Шмигаль також звернувся до українців і зазначив, що менша кількість хворих в Україні порівняно з іншими країнами – це заслуги карантину. Достроковий вихід із карантину наражає всіх на небезпеку, підкреслив прем'єр-міністр.

Він додав, що після 11 травня можуть вводити адаптивний карантин – тільки там, де спостерігатимуться спалахи коронавірусу, але не по всій країні.

Нагадаємо, що роботу ринків контролюватиме Держспоживслужба.

Про те, що уряд може на найближчому засіданні розглянути питання відкриття ринків, 27 квітня заявили в Офісі президента. Повідомлялося, що мова йде про 280 критих ринків, які забезпечують громадян продовольством і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Міністерство охорони здоров'я підготувало вимоги до роботи ринків в умовах карантину. У разі виявлення порушення цих правил ринок зможе відновити свою роботу не раніше, ніж через тиждень.

Напередодні цього близько 250 фермерів перекрили дорогу в Херсонській області, вимагаючи відновити роботу ринків. Також на мітинг за відкриття ринків виходили підприємці міста Хуст Закарпатської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram