ГоловнаСуспільствоВійна

Кулеба і генсек ОБСЄ домовилися відвідати Донбас після поліпшення ситуації з коронавірусом

Співрозмовники провели відеоконференцію.

Кулеба і генсек ОБСЄ домовилися відвідати Донбас після поліпшення ситуації з коронавірусом
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер під час відеозустрічі домовилися разом відвідати Донбас після поліпшення епідеміологічної ситуації.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

"Міністр зазначив, що російська агресія проти України й окупація Криму повинні залишатися в центрі порядку денного ОБСЄ як найбільші загрози європейській безпеці. Кулеба високо оцінив діяльність місії і запевнив у подальшій її підтримки з боку уряду", - йдеться в повідомленні.

Кулеба і Гремінгер також обговорили проблемні аспекти діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Співрозмовники погодилися, що обмеження бойовиками перетину лінії зіткнення для патрулів СММ під приводом протидії пандемії Covid-19 значно звужують можливості місії, порушують її мандат і ставлять під загрозу особисту безпеку спостерігачів.

Кулеба подякував ОБСЄ за допомогу у звільненні незаконно утримуваних осіб на Донбасі. Міністр закликав Гремінгера приділити особливу увагу становищу політув'язнених на території тимчасово окупованого Криму і на території РФ і сприяти їхньому звільненню.

"Ми не можемо забувати про наших людей, яких незаконно тримають за ґратами в окупованому Криму і на території Росії за сфабрикованими звинуваченнями. Їхні рідні та близькі розраховують на наші спільні зусилля в цій справі", - сказав голова МЗС.

Нагадаємо, ОБСЄ продовжила мандат місії в Україні до 2021 року. Місія працює в Україні з березня 2014 року. Вона є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Місія регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram