ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилася до 17, загинув військовий

Бойовики застосовували заборонене озброєння.

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилася до 17, загинув військовий
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті обстрілу загинув один український військовослужбовець.

Про це повідомили в пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що бойовики застосовували заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібрів 152 мм і 122 мм, міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" терористи вели вогонь по українських позиціях неподалік Кам'янки з міномета 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Опорні пункти ООС неподалік Опитного ворог обстріляв із ручного протитанкового гранатомета. Біля Павлополя противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" вранці ЗСУ тричі потрапили під обстріл у районі н.п. Кримське. Бойовики з напрямків від окупованих смт Донецький, Сентянівка та Слов’яносербськ випустили 30 мін 120 калібру.

"Крім того, ворог використовував гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти та великокаліберні кулемети. До вечора противник обстрілював захисників Кримського з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", – відзначили в штабі.

По захисниках Хутора Вільного бойовики вели вогонь двічі – з артилерійських систем калібру 152 мм і 82 мм мінометів. Вранці по захисниках Попасної ворог випустив 6 мін 82 калібру і вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, а ввечері обстрілював зі стрілецької зброї. По околицях Оріхового з мінометів калібру 120 мм і 82 мм випустили 9 мін, а неподалік Новолуганського застосовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Поблизу Новотошківського ворог двічі відкривали вогонь із заборонених озброєнь.

Загалом бойовики використали 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм і 122 мм, а потім вели вогонь із мінометів калібру 120 мм. З настанням темряви НЗФ вели вогонь по українських позиціях неподалік Зайцевого з мінометів 82 калібру, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Крім того, противник із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї двічі здійснив обстріл ділянки розведення № 3 Богданівка-Петрівське.

З початку цієї доби російські найманці вже двічі порушили режим припинення вогню, додали в штабі.

Нагадаємо, увечері 28 квітня окупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ біля ділянки розведення сил "Золоте-2", у результаті загинув український військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram