ГоловнаСуспільствоВійна

Окупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ біля ділянки розведення сил "Золоте-2", загинув український військовий

Командування ОС звинуватило бойовиків у провокаціях.

Окупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ біля ділянки розведення сил "Золоте-2", загинув український військовий
Архивное фото
Фото: lug.gp.gov.ua

Сьогодні, 28 квітня, збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції українських військових у зоні проведення операції Об'єднаних сил у Луганській області. У результаті обстрілу загинув український військовий.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

"Незважаючи на поминальні дні, ворог з району житлових кварталів Голубовського застосував заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібрів 152 мм і 122 мм, а також вів вогонь по наших захисниках з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З напрямку населеного пункту Первомайськ окупанти відкрили вогонь з артилерійської системи калібру 152 мм. Два снаряди розірвалися неподалік ділянки розведення сил і засобів №2 "Золоте", - йдеться в повідомленні.

У результаті обстрілу військовослужбовець Збройних сил України отримав осколкове поранення, несумісне з життям.

"Такі злочинні дії російськими загарбниками здійснюються цілеспрямовано напередодні відеоконференції міністрів закордонних справ країн Нормандського формату. Цілком очевидно, що окупанти мають на меті змусити підрозділи Об'єднаних сил відкривати вогонь, щоб в подальшому звинуватити українських військовослужбовців в зриві мирних домовленостей", - підкреслюють у штабі.

Раніше повідомлялося, що 28 квітня окупаційні війська обстріляли захисників Кримського із заборонених мінометів. Напередодні один український військовий отримав поранення в районі Південного, ще один - біля Кримського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram