ГоловнаСуспільствоВійна

Окупаційні війська обстріляли захисників Кримського із заборонених мінометів

Від початку доби противник відкривав вогонь уже двічі.

Окупаційні війська обстріляли захисників Кримського із заборонених мінометів
Фото: hyser.com.ua

З початку доби 28 квітня збройні формування Росії двічі відкривали вогонь у зоні Операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Вони застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і гранатомети різних систем. Вогонь вели по захисниках Кримського, повідомили в пресслужбі Міноборони України. Українські військові не постраждали.

За минулу добу окупанти дев'ять разів порушили режим припинення вогню, в результаті їхніх дій поранення отримали двоє українських захисників.

Зі стрілецької зброї противник обстрілював Мар'їнку. Опорні пункти неподалік Опитного ворог обстріляв з автоматичних станкових гранатометів. Біля Новоселівки Другої противник застосовував великокаліберні кулемети.

Біля Катеринівки українських військових обстріляли зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а також випустили 5 мін 20-го калібру.

Проти захисників Кримського застосовували гранатомети та кулемети, з мінометів калібру 120 мм випустили 7 мін. Позиції біля Південного обстріляли зі станкових гранатометів, а по захисниках Попасної стріляли з мінометів калібру 120 мм.

Позиції військових біля Травневого окупанти обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і кулеметів.

"Наші військові, утримуючи оборону, діяли рішуче і дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Будь-які злочинні спроби російських найманців вплинути на ситуацію в районі Операції і далі будуть за допомогою вогневих засобів оперативно і жорстко припинятися підрозділами зі складу Об'єднаних сил. За попередніми даними розвідки, 27 квітня українські військові знищили двох окупантів і ще трьох поранили", - підсумували в Міністерстві оборони України.

Нагадаємо, під час учорашніх боїв один український військовий отримав поранення в районі Південного, ще один - біля Кримського. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram