ГоловнаСуспільствоПодії

Гендиректора держпідприємства викрили на хабарі т.в.о. голови Держагентства з управління зоною відчуження

Він передав гроші в обмін на призначення премій.

Гендиректора держпідприємства викрили на хабарі т.в.о. голови Держагентства з управління зоною відчуження
Фото: Lb.ua

Генерального директора державного підприємства викрили в дачі хабара на той момент тимчасовому в.о. голови Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ). Про це повідомили в пресслужбі НАБУ.

27 квітня гендиректору повідомили про вчинення злочину за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі).

"Слідство задокументувало, що генеральний директор передав тимчасовому в.о. голови ДАЗВ 210 тисяч гривень в обмін на домовленість про призначення йому річної та щоквартальної премії в розмірі більш ніж 430 тисяч гривень", - ідеться в повідомленні.

На сторінці ДАЗВ в Facebook повідомили, що 27 квітня в приміщенні Агентства провели обшуки.

"Правоохоронці ознайомилися з документами, які можуть бути пов'язані з можливим вчиненням правопорушення за ст. 369 Кримінального кодексу одним з колишніх керівників ДАЗВ і державного підприємства, яке входить до сфери управління Агентства", - йдеться в заяві.

Голова ДАЗВ Сергій Калашник зазначив, що сприятиме слідству і надаватиме всю необхідну інформацію і документи.

Нагадаємо, що Сергій Калашник очолює ДАЗВ з 16 квітня 2020 року. Раніше тимчасовими в.о. голови Агентства були Катерина Павлова, Володимир Фещенко та Олександр Ковальчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram