ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища представить план розвитку Чорнобильської зони, - Буславець

План є частиною і продовженням створеної раніше стратегії безпечної експлуатації ядерних об'єктів.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища представить план розвитку Чорнобильської зони, - Буславець
Фото: Макс Требухов

У найближчі тижні Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища представить план розвитку Чорнобильської зони відчуження.

Про це повідомила виконувачка обов'язків міністра Ольга Буславець у фейсбуці.

"Сьогодні питання безпеки в зоні відчуження залишається у фокусі уваги як України, так і світової спільноти. Адже все, що відбувається в районі Чорнобиля, прямо або побічно впливає на життя і розвиток всієї Європи. Саме тому Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України постійно працює над посиленням заходів безпеки в Чорнобильській зоні відчуження. Уже в найближчі тижні Міністерство представить на розгляд президенту і Кабінету Міністрів план дій на цій території, зокрема посилення протипожежних заходів", - написала Буславець.

Вона також підкреслила, що план передбачає низку заходів щодо приведення в безпечний стан об'єкта "Укриття" шляхом демонтажу нестабільних конструкцій старого конофаймента і залишків конструкцій 4-го блоку ЧАЕС. За словами Буславець, окрім цього, Мінекоенерго готує пакет дій, які спрямовані на стабілізацію української енергетичної системи.

"Через світову економічну кризу й епідемію COVID-19 галузь опинилася перед новим викликом - необхідністю забезпечити технічну збалансованість енергосистеми, безпечну експлуатацію атомних станцій, надійне постачання електроенергії споживачам. Для цього міністерство залучає до співпраці провідних експертів України", - підкреслила Буславець.

Вона також зазначила, що запропонований план є частиною і продовженням створеної раніше стратегії безпечної експлуатації ядерних об'єктів. Крім того, Буславець повідомила оперативну інформацію щодо пожеж у Чорнобильській зоні, де вона перебувала з офіційним візитом 26 квітня разом з президентом Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram