ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Втрат серед ЗСУ не було.

Бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: Олена Максименко

За минулу добу російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Під час обстрілів українські військовослужбовці не постраждали.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 152 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти, зенітну установку, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю… Втрат за минулу добу в результаті ворожих обстрілів серед українських захисників не було", – йдеться в ранковому зведенні.

Вісім порушень режиму припинення зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": двічі в Лебединському, використовуючи озброєння БМП-2, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю; по захисниках Широкиного окупанти двічі вели вогонь із зенітної установки ЗУ-23–2, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також ручних протитанкових гранатометів; опорні пункти біля Богданівки ворог обстрілював вранці та ввечері з міномета 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а по захисниках Новотроїцького застосував станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети; у Старогнатівці наші військові зафіксували ворожий вогонь з автоматичного станкового гранатомета.

"Об'єднані сили вживали заходів щодо збереження життя і здоров'я військовослужбовців і цивільного населення. На всіобстріли дали противнику результативну і вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну активність", – йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики випустили дев'ять мін 82 калібру по українських захисниках неподалік Новотошківського; по позиціях ЗСУ поблизу населеного пункту Хутір Вільний ворог застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю; вночі з напрямку населеного пункту Степове в сторону підрозділів ООС біля Кримського випустили шість артилерійських снарядів 152-го калібру.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню, у результаті чого один український військовий отримав поранення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram