ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція порушила справу на заступника Кличка Слончака через бійку з патрульним

Йому загрожує до п'яти років ув'язнення.

Поліція порушила справу на заступника Кличка Слончака через бійку з патрульним
Фото: facebook.com/KyivOperativ

Головне управління Національної поліції в Києві відкрило кримінальне провадження за фактом побиття заступником голови Київської державної адміністрації Володимиром Слончаком патрульного в Києві.

Про це повідомляється на сайті поліції.

Як повідомлялося, Слончака затримали після того, як він вдарив патрульного. Автомобіль, на якому їхав заступник голови КМДА, зупинили за незначне порушення ПДР (водій забув включити фари). За кермом перебувала депутатка Київради Костенко, а пасажиром був Слончак.

Під час спілкування патрульні запідозрили, що жінка перебуває в стані сп'яніння, але від проходження тесту на драгері вона відмовилася. Поліцейські склали на неї адміністративний протокол.

"При оформленні адмінматеріалів із машини вийшов нетверезий пасажир, який агресивно поводився та після неодноразових зауважень почав погрожувати патрульному і вдарив його. Як з'ясувалося пізніше, зловмисник – заступник голови Київської міської державної адміністрації… За вчинення протиправних дій затриманому загрожує до п'яти років ув'язнення", – повідомили в поліції.

(На відео присутня ненормативна лексика).

Справу порушили за ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Згодом, мер Віталій Кличко написав у Telegram-каналі, що вже прийняв рішення щодо свого зама. Деталі він пообіцяв повідомити пізніше.

Нагадаємо, Слончак 1984 р., проживає в місті Васильків. У листопаді 2018 року Київська міськрада погодила його призначення на посаду заступника голови КМДА. Слончак займається питаннями комунальної власності, екології та природних ресурсів, а також – курує напрям правової політики.

З березня 2005 року дотепер працює в секретаріаті Київської міськради, де пройшов шлях від головного спеціаліста до начальника управління правового забезпечення діяльності мерії. Він також представляє територіальну громаду Києва в особі міськради в наглядовій раді ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд", обіймаючи посаду голови наглядової ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram