ГоловнаСуспільствоПодії

Мера Покрова затримали за розкрадання 1,3 млн грн

Гроші виділили на капітальний ремонт покрівель житлових будинків та закладів освіти.

Мера Покрова затримали за розкрадання 1,3 млн грн
Александр Шаповал
Фото: nikopolnews.net

Мера Покрова Олександра Шаповала затримали за підозрою у привласненні великої суми бюджетних коштів.

Як інформує прокуратура Дніпропетровської області, правоохоронці викрили організовану групу, до складу якої входили п'ятеро громадян, зокрема посадові особи однієї з міських рад, за привласнення бюджетних коштів.

"Голова міської ради спільно з начальником управління, головним спеціалістом міської ради та ще двома співучасниками, вступивши у попередню змову, вчинили привласнення бюджетних коштів, передбачених на виконання капітального ремонту покрівель житлових будинків та закладів освіти", - повідомили в прокуратурі.

Учасники групи складали акти виконаних робіт, в яких вносили свідомо неправдиві дані про фактичний обсяг і вартість робіт.

Фото: https://dnipr.gp.gov.ua

Фото: https://dnipr.gp.gov.ua

Попередня сума збитку становить понад 1,3 млн грн, виділених на ремонт чотирьох об'єктів. Також перевіряються факти розкрадання державних коштів ще з 10 об'єктів.

Зазначається, що правоохоронці провели понад 20 обшуків у службових приміщеннях міської ради, місцях роботи та проживання фігурантів.

Фото: https://dnipr.gp.gov.ua

Фото: https://dnipr.gp.gov.ua

Всім учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За Шаповала у фейсбуці заступився мер Дніпра Борис Філатов. За його словами, міський голова Покрова має "бездоганну репутацію серед мерів міст та антикорупційних організацій".

"Вчора так звані "правоохоронці" кинули за ґрати мера міста Покров Олександра Шаповала та його підлеглих. Нібито ті створили "злочинну групу". Але не врахували тієї обставини, що вже кілька років місто Покров Дніпропетровської області посідає перше місце в країні у рейтингу прозорості влади: від держзакупівель до впровадження електронних реєстрів", - написав Філатов на своїй сторінці у фейсбуці.

Він пообіцяв зробити щодо цього офіційну заяву до керівництва держави і запропонував підтримати Шаповала флешмобом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram