ГоловнаЕкономікаДержава

Прогнозний енергетичний баланс на 2020 рік передбачає зниження виробництва НАЕК "Енергоатом"

При цьому обсяги виробництва дорожчої електроенергії ТЕС у травні, навпаки, зростуть.

Прогнозний енергетичний баланс на 2020 рік передбачає зниження виробництва НАЕК "Енергоатом"
Фото: EPA/UPG

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс на 2020 рік, який передбачає суттєве зниження виробництва дешевої атомної електроенергії. Відповідний документ за підписом в.о. міністра Ольги Буславець оприлюднено на сайті Мінекоенерго.

Згідно з прогнозом енергетичного балансу, вже в травні 2020 року обсяги виробництва НАЕК "Енергоатом" знизяться до 4,918 млрд кВт-год, що на 23% менше, ніж у квітні.

При цьому обсяги виробництва дорожчої електроенергії ТЕС у травні, навпаки, зростуть до 3,173 млрд кВт-год, що на 29% більше, ніж у квітні.

Річний обсяг прогнозного виробництва електроенергії на українських АЕС знижено до 73,7 млрд кВт-год, порівняно з 80,64 млрд кВт-год у березневому прогнозі.

Раніше виконувач обов'язків президента "Енергоатому" Петро Котин в інтерв'ю Цензор.НЕТ заявив про те, що потрібно "припинити робити з держкомпанії дійну корову для приватного бізнесу".

ДТЕК Ріната Ахметова за підсумками 2019 року контролює 63% теплової генерації і 25% "зеленої" генерації, будучи найбільшим гравцем у цьому сегменті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram