ГоловнаПолітика

Нардеп "Слуги народу" Холодов заявив, що не міг повернутися з Кіпру через підозру у себе коронавірусу

За його словами, тест на COVID-19 йому зробити не змогли.

Нардеп "Слуги народу" Холодов заявив, що не міг повернутися з Кіпру через підозру у себе коронавірусу
Фото: rbc.ua

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов заявив, що вилетів з України на Кіпр напередодні закриття кордонів через операцію в його сина.

За словами нардепа, він не зміг повернутися через підозру в себе коронавірусу. Про це Холодов написав у Facebook.

"Я планував повернутися відразу після операції – 17 березня. У мене був квиток на рейс Ларнака-Київ. У Раді я сиджу практично поруч із депутатами Русланом Горбенком і Володимиром Ватрасом, які одними з перших отримали позитивні тести на коронавірус. Рейс до Києва на 17 березня скасувала авіакомпанія", – повідомив він.

За словами Холодова, на Кіпрі його стан різко погіршився, до нього кілька разів викликали на будинок лікарів.

"У мене були всі симптоми COVID-19, про які попереджають медики: висока температура, лихоманка, кашель, задишка… Тест на Кіпрі мені зробити тоді не могли – людей із симптомами коронавірусу не пускали навіть у будівлі лікарень. Лікарі зобов'язали мене самоізолюватись і заборонили поїздки", – заявив він.

Холодов вирішив не евакуюватися 20 березня, щоби не порушувати заборону лікарів.

"Таким чином я опинився заблокованим за межами України, без фізичної можливості повернутися до Києва, та ще й із досить обгрунтованими підозрами на COVID-19. Я переніс хворобу досить важко", – написав нардеп.

Холодов повідомив, що почав шукати можливості повернення тільки після того, як його стан покращився. Він планує прилетіти евакуаційним рейсом 30 квітня.

Нагадаємо, що Андрій Холодов уже після звернення президента Володимира Зеленського до українських громадян із закликом повернутися в країну через закриття кордонів, виїхав на Кіпр і відтоді не повертався в Україну. Він пропустив п'ять позачергових засідань Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram