ГоловнаПолітика

Порошенко закликав вирішити питання з доступним тестуванням для населення

В Україні найменша кількість тестувань порівняно з рештою Європи, каже експрезидент.

Порошенко закликав вирішити питання з доступним тестуванням для населення
Фото: eurosolidarity.org

Україна серед інших країн Європи має найнижчий рівень тестування на коронавірус в розрахунку на мільйон населення. Кількість тестувань треба негайно збільшити, вони повинні бути безкоштовними і проводитися як мінімум для всіх груп ризику. Перш за все для медиків, які становлять п'яту частину серед усіх підтверджених хворих на коронавірус. 

Про це під час погоджувальної ради заявив лідер партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент Петро Порошенко. Він закликав прийняти законопроєкт 3380 і впровадити тестування груп ризику, перш за все медичних працівників.

"Лікарі зараз залишаються незахищеними. Важка ситуація із засобами захисту. Засобів захисту залишається на 4-5 днів. Учора прибув літак із 42,5 тис. захисних костюмів високої якості, що їх закупив мій фонд. Сьогодні о 20:30 прибуває ще один літак з 42,5 тис. костюмів. Цього тижня ще буде третій літак. Ми повинні зробити так, щоб кожен лікар був упевнений і захищений", - повідомив Порошенко.

"Необхідно вирішувати питання тестування. У нас на сьогодні найменша серед країн Європи кількість тестувань на мільйон населення. Де обіцяні мільйони тестів? Де обіцяний механізм і алгоритм, коли кожен без всякої перешкоди може бути протестований? Я вимагаю, щоб уже з травня кожен, хто надходить у лікарню, обов'язково і безкоштовно був протестований. Ми зараз готові закупити ці тести, в Китаї вони коштують від 5 до 12 доларів. Почався випуск вітчизняних тестів, є лабораторії", - зазначає Порошенко.

"Ми просимо законопроєкт 3380, який унормовує і забезпечує належне тестування, розглянути сьогодні", - зазначив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram