ГоловнаСвіт

"Мрія" доставила до Польщі 96 тонн захисних костюмів і масок

Літак виконав перший комерційний рейс з 2018 року.

Український літак Ан-225 "Мрія" у вівторок доставив до Польщі з Китаю 96 тонн засобів індивідуального захисту, в тому числі 76 тонн захисних костюмів, 11 тонн захисних щитків на голову і 9 тонн медичних масок.

Про це пише Gazeta.pl.

Літак вилетів з міста Тяньцзінь, розташованого недалеко від Пекіна, зробив проміжну посадку в казахстанському місті Алмати для дозаправки і о 06:22 за місцевим часом вилетів до Польщі

Літак приземлився у варшавському аеропорту імені Шопена близько 10-ї години ранку. Переліт від Казахстану зайняв 7,5 годин. Посадку у Варшаві транслювали в прямому ефірі на фейсбук-сторінці аеропорту, за нею стежили близько 80 тисяч осіб.

Медичний вантаж замовили польські корпорації KGHM і Lotos.

Нагадаємо, "Мрія" більш ніж рік перебувала на технічному обслуговуванні і модернізації.

З 11 квітня Ан-225 знову піднявся в повітря, ставши шостим літаком "Авіаліній Антонова", які задіяні в перевезенні вантажів для боротьби з COVID-19. Частину цих рейсів п'ять літаків Ан-124-100 "Руслан" виконують за програмою стратегічних вантажних авіаперевезень SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на користь НАТО і ЄС.

Ан-225 створений для транспортування із заводів-виробників і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" у Казахстан. Крім того, літак планували використовувати як повітряну стартову платформу для космічних запусків. Програму з будівництва літака згорнули у зв'язку з розпадом СРСР.

Транспортник занесений у книгу рекордів Гіннеса як літак, що піднявся в повітря з максимальною вагою і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів. Він має унікальні характеристики за своєю злітною масою (600 тонн), масою перевезеного вантажу (до 250 тонн), габаритними розмірами, дальністю польоту (понад 14 тис. км).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram