ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кличко озвучив план першого етапу виходу з карантину

Працюватимуть салони краси, перукарні і автокінотеатр.

Кличко озвучив план першого етапу виходу з карантину
Фото: EPA/UPG

На першому етапі виходу Києва з карантину обмежувальні заходи будуть послаблювати, але не знімати повністю. Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Якщо через один-два тижні після їх впровадження ми не побачимо динаміки захворювання, то будемо переходити до другого етапу. Якщо немає – до другого етапу не перейдемо", – пояснив мер.

На першому етапі, за словами мера, будуть пом'якшувати такі заходи:

  • дозволять роботу непродовольчих магазинів площею до 300 кв.м із вимогою присутності не більше як одного відвідувача на 10 кв.м., санітарна обробка приміщень двічі на день. Великі магазини на першому етапі відкривати не будуть.

  • зможуть почати роботу перукарні та салони краси за попереднім записом і не більше як одного клієнта на кожну послугу одночасно з вимогою санітарної обробки робочого місця після кожного клієнта;

  • кафе та ресторани зможуть працювати на винос із санітарною обробкою двічі в день. Дозволять роботу тимчасових споруд із забороною вживання їжі та напоїв на місці.

  • відкриють невеликі виробництва непродовольчих товарів і підприємства побутового обслуговування – ательє, з вимогою не більше ніж 1 співробітника і клієнта на 10 кв.м;

  • дозволять роботу адвокатам, нотаріальним конторам і аудиторам із такими ж вимогами до кількості людей;

  • відкриють парки та сквери, але для груп не більше ніж 2 осіб або 2 дорослих і двоє дітей максимум.

  • зможе працювати автокінотеатр.

На всіх підприємствах і установах буде обов'язково носити маску і вимірювати температуру. Якщо клієнт без маски, то зобов'язання забезпечити його засобом захисту лягає на заклад.

Школи, дитячі садки, спортивні та дитячі майданчики, прибережні зони відпочинку на першому етапі будуть як і раніше закриті. Громадський транспорт на першому етапі також працюватиме в обмеженому режимі.

"Приватний бізнес повинен розв'язувати питання підвезення своїх працівників на роботу. Метро відкриється за рішенням Кабміну, приміський транспорт обіцяли відкрити найперше", – повідомив Кличко.

Також зберігається зобов'язання перебування на вулицях у масках.

Нагадаємо, кількість хворих у Києві на 28 квітня наблизилося до 1300. За добу лабораторно підтвердили 78 випадків захворювання на коронавірус, зокрема в 3 медиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram