ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві в під'їзді житлового будинку вибухнула граната, постраждали двоє людей

Потерпілий госпіталізований з важкими пораненнями, його дружина отримала незначні ушкоджень.

У Дарницькому районі Києва вночі 28 квітня в під'їзді житлового будинку вибухнула граната. Постраждали двоє осіб – подружня пара, повідомили в поліції Києва.

Вибух стався в будинку на вул. Ревуцького. На місці події виявили 29-річного чоловіка та жінку з ушкодженнями різного ступеня. Постраждалого госпіталізували, жінці надали допомогу на місці.

"Співробітники поліції встановили, що ввечері на сходовій клітині будинку потерпілий разом із двома знайомими вживав алкогольні напої. Під час відпочинку він вирішив продемонструвати гранату і виніс із квартири бойовий припас. Нетверезі чоловіки почали бавитися з небезпечним предметом і в якийсь момент граната залишилася без чеки. Власник боєприпасу почав ховати гранату, а інші чоловіки розбіглися. У цей момент із житла вийшла дружина потерпілого, яка в результаті вибуху отримала незначні поранення", – пояснили правоохоронці.

Поліція встановлює модифікацію гранати і її походження. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 центрі Києва біля житлового будинку вибухнула граната, загинули двоє осіб. Однією з жертв вибуху був 53-річний ветеран війни на Донбасі Віктор Дегтярьов із позивним "Сенсей". Другий загиблий – охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух, 1977 року народження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram