ГоловнаСуспільствоПодії

Основною версією вибуху гранати в центрі Києва є необережне поводження, - Крищенко

"Загиблі були знайомі, вони спілкувалися біля офісу - і потім стався вибух".

Основною версією вибуху гранати в центрі Києва є необережне поводження, - Крищенко
Андрей Крищенко
Фото: police.gov.ua

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що вибух на вул. Пушкінській у центрі Києва, в результаті якого загинули дві людини, стався через необережне поводження з гранатою.

Про це повідомила пресслужба столичної поліції у фейсбуці.

"Було встановлено, що загиблі були знайомі, вони спілкувалися біля офісу - і потім стався вибух. Є свідки, а також записи відеокамер, які підтверджують, що до них ніхто не підходив і в них не було ні з ким конфлікту", - розповів Крищенко.

Він також зазначив, що хоча кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.115 (умисне вбивство), основною версією залишається необережне поводження з гранатою.

"Проведено огляд місця події, а також офісного приміщення, де були залишки, скажімо так, алкогольних напоїв... Також під час обшуку за місцем проживання одного із загиблих було виявлено та вилучено ще один запал від гранати", - додав Крищенко.

Нагадаємо, в результаті вибуху гранати на вулиці Пушкінській у Києві загинув 53-річний ветеран війни на Донбасі Віктор Дектярьов із позивним "Сенсей". Інший загиблий - охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух, 1977 року народження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram