ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва вибухнула граната, є жертви (оновлено)

Один із загиблих із 2014 року воював на Донбасі.

Увечері 22 жовтня в центрі Києва стався вибух.

За попередніми даними, на вулиці Пушкінській вибухнула граната. Повідомляється про двох загиблих.

"Серйозний вибух щойно стався у центрі міста - за попередньою інформацією, на вулиці Пушкінській. В результаті вибуху (дехто каже, що здетонувала граната) загинули дві людини", - повідомляє Київ Оперативний у фейсбуці.

Правозахисник Олексій Малютін повідомляє, що вибух стався на Пушкінській, 34, дві людини загинули.

"Дівчина, що проходила повз, отримала осколкові поранення. Двоє хлопців сиділи на сходинках і крутили гранату", - написав він у фейсбуці.

Оновлення. За словами свідків, один із загиблих чоловіків - охоронець офісу, розташованого поруч, повідомляють Вартові Еспресо.

Оновлення 00:26. У поліції Києва підтвердили, що в результаті вибуху в центрі столиці загинули двоє чоловіків, дівчину з тілесними ушкодженнями госпіталізовано.

Повідомлення про вибух на Пушкінській надійшло в Шевченківське управління поліції близько 23:00.

По прибуттю правоохоронці виявили двох чоловіків без ознак життя, а дівчину з тілесними ушкодженнями госпіталізували.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

"Поліцейські встановлюють обставини інциденту. Вирішується питання про надання правової кваліфікації цій події", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Користувачі соцмереж повідомляють, що, за непідтвердженою інформацією, один із загиблих - командир групи "Купол" батальйону "Донбас" Сенсей (Віктор Дектярьов).

Оновлення 01:26. За словами заступника начальника ГУМВС Києва Германа Приступи, один із загиблих у результаті вибуху в центрі Києва - 1966 року народження, проходив службу на Донбасі (з 2014 року), інший - охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух, 1977 року народження.

Приступа також підтвердив, що вибухнула граната, передає Радіо Свобода.

У постраждалої дівчини, за словами поліцейського, легкі тілесні ушкодження, вона була за 30 метрів від місця вибуху, і її життю зараз нічого не загрожує.

"Опитуємо свідків, конфлікту ніхто не бачив... Відкрили провадження за статтею "умисне вбивство". Бачимо по відео, яке є у нас у розпорядженні, що вони розмовляли", - сказав Приступа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram