ГоловнаСуспільствоЖиття

Оприлюднено висновок про причини обвалення будинку в Дрогобичі

Будинок впав через руйнування середньої несучої стіни підвалу.

Оприлюднено висновок про причини обвалення будинку в Дрогобичі
Фото: ГосЧС

Причиною обвалення будинку в Дрогобичі Львівської області, в результаті якого в серпні загинули вісім осіб, стало руйнування середньої несучої стіни підвалу.

Про це інформує пресслужба міської ради.

Повідомляється, що департамент міського господарства Дрогобицької міськради отримав технічний звіт з результатами детального обстеження житлового будинку №101/1 на вулиці Михайла Грушевського в Дрогобичі.

"Причиною обвалення стало руйнування середньої несучої стіни підвалу по осі Б, в осях 4-5, яке, можливо, виникло внаслідок: просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли і розчину, внаслідок значного зволоження і відсутності гідроізоляції бетонної підлоги, що є переважно наслідком помилок під час будівництва; можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити чи спростувати спеціальними експертами (судовими) після розбирання зруйнованих конструкцій, що перебувають зверху цієї стіни підвалу", - йдеться в звіті.

У документі пропонується демонтувати будівлю методом контрольованого підриву. Крім того, фахівці рекомендують залучити судових експертів і обстежити підвал для підтвердження або спростування можливого втручання людей в конструкцію.

Нагадаємо, вночі 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі обвалився під'їзд чотириповерхового житлового будинку. В результаті обвалення загинули вісім людей.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram