ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області виникли нові вогнища загоряння в лісовій зоні

Три з чотирьох виявили 29 квітня.

У Житомирській області виникли нові вогнища загоряння в лісовій зоні
Фото: https://www.facebook.com/vitaliy.bunechko

У Житомирській області рятувальники продовжують ліквідацію загорянь і тління в лісах. З чотирьох вогнищ три виникли 29 квітня і один напередодні.

28 квітня біля с. Рудня-Перганська на території Поліського природного заповідника виникло загоряння сухої трави та лісового масиву, повідомили на сайті ДСНС.

29 квітня загорілася лісова підстилка і лісовий масив біля с. Повча на території Повчанського лісництва. Вогнем пройдено близько 80 га.

"29 квітня неподалік с. Лучанки на території Слобідського лісництва виникло загоряння лісової підстилки (вогонь пройшов близько 25 га)", - додали рятувальники.

Також 29 квітня в ДСНС надійшла інформація про займання лісової підстилки і лісового масиву поряд з с. Дубовий Гай на території Овруцького лісового господарства. Вогонь пройшов приблизно 15 га.

На ранок 30 квітня сили ДСНС допомагали працівникам лісових господарств у гасінні окремих вогнищ трав'яного настилу та деревини. До ліквідації залучено 818 осіб, з них 122 від ДСНС, а також техніка, включаючи три літаки Ан-32П.

Повідомляють також, що пожежі в лісових масивах Чорнобильської зони відчуження в Київській області локалізовані. Тривають роботи з гасіння окремих осередків тління.

Нагадаємо, 28 квітня Державна служба з надзвичайних ситуацій локалізувала два останні осередки пожежі в Чорнобильській зоні відчуження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram