ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила підпільне виробництво антисептиків, які постачали для ЗСУ

Його організував приватний підприємець.

СБУ викрила підпільне виробництво антисептиків, які постачали для ЗСУ
Фото: ssu.gov.ua

У Київській області військова контррозвідка СБУ виявила підпільне виробництво неякісних антисептиків, призначених, зокрема, і для Збройних сил України.

Приватний підприємець організував незаконне виробництво антисептичних засобів, частину з яких реалізовував через підконтрольні йому комерційні структури військової частини ЗСУ та державному підприємству Міноборони. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

"Правоохоронці зафіксували, що виробництво антисептиків відбувалося кустарним способом з використанням сировини сумнівного походження без дозвільних документів і контролю якості", - йдеться в повідомленні.

Під час слідчих дій виявили обладнання для виготовлення та розливу фальсифікату, більш ніж 13 тонн спиртового розчину, антифриз і гліцерин. Також знайдені наклейки, ємності та близько 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

Порушено провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво підакцизних товарів.

Нагадаємо, що раніше в Херсонській області СБУ викрила масштабне виробництво контрафактних антисептичних засобів сумнівної якості. Підпільний цех кустарного виробництва дезінфекторів був облаштований на території одного з приватних підприємств Новотроїцька. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram