ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрспирт" припинив виробляти сировину для антисептиків - закінчився термін дії закону

За квітень держпідприємство поставило приблизно 4 млн літрів сировини.

"Укрспирт" припинив виробляти сировину для антисептиків - закінчився термін дії закону
Фото: Укрспирт

Сьогодні, 30 квітня, закінчується термін, на який було законодавчо введено виробництво дезинфікуючого засобу на базі заводів підприємства. З 2 по 30 квітня ДП "Укрспирт" поставило українським виробникам 4 млн літрів сировини для антисептиків.

Про це повідомляється на сайті держпідприємства.

"На сьогодні ми поставили 4 млн літрів дезинфікуючого засобу українським виробникам. З цієї сировини компанії виготовляють антисептики, які потім потрапляють на полиці магазинів і аптек по всій країні. Сьогодні останній день роботи "Укрспирту" в цьому напрямку, відповідно до законодавства. Вдячний усім представникам Кабміну, Офісу президента й народних депутатів, які працювали над розробкою цього закону і сприяли роботі підприємства для насичення українського ринку антисептиками", – зазначив в. о. директора підприємства Сергій Блескун.

Він зазначив, що з 2 по 30 квітня дезінфікуючий засіб в "Укрспирту" закуповував 41 український виробник антисептиків. Процес виробництва і відвантаження контролював представник податкової, який становив відповідний акт.

Нагадаємо, закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій через поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 540–I набрав чинності 2 квітня. Згідно з ним, "Укрспирту" дозволили виготовляти дезінфікуючий засіб (сировина для антисептиків) на базі заводів підприємства до 30 квітня 2020 року включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram