ГоловнаСуспільствоЖиття

Людмила Денісова провела зустріч з рідними українських політв'язнів, яких утримує країна-агресор

З-поміж іншого обговорювали надання допомоги рідним в'язнів Кремля.

Людмила Денісова провела зустріч з рідними українських політв'язнів, яких утримує країна-агресор
Фото: t.me/denisovaombudsman

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова провела особисту й онлайн-зустріч з сім'ями українських політув'язнених, яких незаконно утримують на території РФ і тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляють у Telegram-каналі омбудсманки.

"Повідомила, що процес переговорів з приводу звільнення наших співвітчизників триває. Надала вичерпну інформацію про особливості перебігу цього процесу. Водночас підкреслила, що зараз необхідно налагодити комунікацію між рідними в'язнів Кремля і представниками офіційної української сторони, які безпосередньо залучені до процесу переговорів", - зазначила Денісова.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання прийняття законопроєкту про статус громадян України, яких незаконно утримують на території Росії, тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і Криму. Обмудсманка підкреслила важливість його якнайшвидшого прийняття і заявила, що виступатиме з відповідною ініціативою.

"Крім того, порушили питання надання державної правової допомоги для всіх громадян, яких незаконно утримує країна-агресор. Запевнила, що зроблю все можливе, щоб такою допомогою був забезпечений кожен українець, який зараз перебуває в полоні", - повідомила Людмила Денісова.

Сторони також домовилися, що в робочу групу при Офісі президента включать членів сімей українських політв'язнів, яких незаконно утримують на території Росії і тимчасово окупованого Криму.

"Запевнила, що продовжуватиму звертатися до Уповноваженої з прав людини Росії Тетяни Москалькової, щоб відновити права громадян, які перебувають у неволі, і вимагатиму забезпечення їх необхідною медичною допомогою", - зазначила Денісова.

Обмудсманка також повідомила, що закликатиме всіх міжнародних партнерів об'єднати зусилля і посилити тиск на Росію з метою подальшого звільнення всіх українських політв'язнів.

"Ми нікого не залишимо наодинці з агресором і будемо боротися за кожного українця, поки всі наші громадяни не будуть на волі і не повернуться на Батьківщину до своїх рідних і близьких", - підкреслила Людмила Денісова.

Нагадаємо, на початку квітня Людмила Денісова повідомила про критичний стан декількох українців, яких Росія незаконно утримує у в'язницях на своїй території і в Криму.

Їх утримують у неналежних умовах і відмовляють у наданні важливої медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram