ГоловнаСуспільствоЖиття

Українського політв'язня Шумкова в російській колонії відправили в загін суворого режиму

До цього він відсидів 13 діб у штрафному ізоляторі.

Українського політв'язня Шумкова в російській колонії відправили в загін суворого режиму
Александр Шумков
Фото: Громадське

Український політв'язень Олександр Шумков відсидів 13 діб у штрафному ізоляторі російської колонії та відправлений у загін суворого режиму.

Про це він повідомив латвійській активістці Тетяні Лазде, яка передала копію листа "Укрінформу".

"Пишу я вам уже з загону суворого режиму. 10 квітня мені дали 13 діб ШІЗО і визнали мене злісним порушником. Так що я знову злісник", – написав Шумков.

Він передбачає, що до кінця терміну він проведе "злісним порушником у суворих умовах утримання або на ПКТ" (приміщення камерного типу).

Українець повідомляє, що "карантин всюди пригальмував темп життя". Зокрема, в'язниці закриті для відвідувань адвокатів, і скільки це триватиме – невідомо.

Дата відправки в листі не вказана.

Фото: ukrinform.ru

Нагадаємо, Шумкова викрали в Україні й затримали в Росії 6 вересня 2017 року. У грудні 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив його до чотирьох років загального режиму за членство в "Правому секторі". Він був охоронцем Дмитра Яроша з листопада 2013 по листопад 2014 року.

Після відходу з "Правого сектору" Шумков вступив за контрактом в 11 бригаду армійської авіації сухопутних військ, де почав служити в Херсонській області. 17 серпня 2017 року він не повернувся з військової служби додому.

Раніше український омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що ФСБ Росії погрожує Шумкову вбивством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram