ГоловнаСуспільствоПодії

Денісова повідомила про критичний стан декількох українців, яких Росія утримує у в'язницях

Їм не надають лікування і відмовляють в оглядах лікарями.

Денісова повідомила про критичний стан декількох українців, яких Росія утримує у в'язницях
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова повідомила про критичний стан декількох українців, яких Росія незаконно утримує у в'язницях на своїй території в Криму.

У Володимира Дудки не проходять висип на тілі, оскільки його не оглянули медики, не зробили аналізів і не надали лікування. Крім цього, він скаржиться на підвищений артеріальний тиск, повідомила Денісова у Facebook.

Дудку та Олексія Бессарабова Росія звинувачувала в підготовці диверсій, їх засудили до 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Володимира Якименка (активіст "Автомайдану") з температурою 39 і сухим кашлем 8 квітня помістили в ШІЗО. Рустема Сейтмеметова (справа "Хізб ут-Тахрір") помістили в камеру з непридатними умовами - він спить без постільної білизни на металевому ліжку. Через це в арештанта загострилися проблеми з серцем і диханням, з'явився біль у спині.

Аналогічні умови утримання у незаконно засуджених Ризи й Енвера Омерових і Рустема Ісмаїлова (обидва - "Хізб ут-Тахрір"). Омеров потребує хірургічного втручання.

"Звертаюся до міжнародної спільноти максимально посилити тиск на РФ, щоб припинити знущання з полонених громадян України і якомога швидше їх звільнити", - закликала Денісова.

Нагадаємо, Денісова також повідомляла, що російські правоохоронці погрожують незаконно засудженому українцеві Олександру Шумкову вбивством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram