ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова заявила про катування учасника "Автомайдану" Якименка у російській в'язниці

Співробітники колонії застосовують фізичне насильство і відмовляють українцеві у наданні медичної допомоги.

Денісова заявила про катування учасника "Автомайдану" Якименка у російській в'язниці
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова заявляє, що до засудженого у Росії активіста "Автомайдану" Володимира Якименка застосовують фізичне насильство у колонії і відмовляють у наданні медичної допомоги.

Про це вона повідомила у фейсбуці.

"Отримала інформацію щодо кричущої ситуації з порушення прав незаконно засудженого громадянина України Володимира Якименка, який утримується у ФКЗ ВК 4 УФСВП Росії по Саратовській області. У Володимира суттєво погіршився стан здоров’я. Він страждає від болю в животі та ключиці, також має проблеми з зубами. Попри існуючі проблеми зі здоров’ям, медичні працівники пенітенціарної установи не надають необхідної допомоги нашому співгромадянину", - написала Денісова.

За її словами, Якименка під тиском змусили підписати відмову від повного медобстеження. Окрім того, працівники колонії б'ють українця по нирках, виводять на вулицю при мінусовій температурі і змушують роздягатися до гола, після чого починають проводити тривалий огляд особистих речей.

Якименко не забезпечений одягом за сезоном і взуттям за розміром, що призвело до травм ніг. Омбудсмен також розповіла, що дружина Якименка передавала йому посилку з теплими речами і ліками, але у колонії її не прийняли.

У зв'язку з цим Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяні Москалькової з проханням якомога швидше допомогти проведенню повного медобстеження Якименка та за його результатами надати відповідну медичну допомогу. Також вона закликала радника-посланника тимчасового повіреного України у справах України в РФ Василя Покотила терміново перевірити умови утримання та забезпечити Якименкові відповідну консульсько-правову допомогу.

Нагадаємо, Володимир Якименко працював таксистом, неодноразово перетинав адмінкордон з анексованим Росією Кримом. У Росії його засудили до 15,5 року позбавлення волі за нібито перевезення наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram