ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівський бронетанковий завод достроково виконав держоборонзамовлення на 2019 рік

Завод завчасу впорався з ремонтом партії танків Т-72 і вчасно полагодив ще три одиниці такої бронетехніки.

Львівський бронетанковий завод достроково виконав держоборонзамовлення на 2019 рік
Фото: president.gov.ua

Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить у державний концерн "Укроборонпром", виконало державне оборонне замовлення на 2019 рік.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

"Львівський бронетанковий завод завчасу впорався з ремонтом партії танків Т-72 і в терміни, передбачені початковим контрактом, виконав ремонт ще трьох одиниць такої бронетехніки. Цього року державне оборонне замовлення підприємством виконано", - йдеться в повідомленні.

Львівський бронетанковий завод може здійснювати поточний ремонт і відновлення танків Т-72, броньованих ремонтно-евакуаційних машин БРМ-1, інженерних машин розгородження ІМР-2 і броньованих машин розмінування БМР-1. Фахівці заводу також здійснюють ремонт танкових двигунів, прицілів 1А-40 і комплектуючих до танків Т-72.

На заводі також можуть виробляти бронетранспортери "Дозор-Б" і повністю броньовану модернізовану пожежну машину ГПМ-54-01.

Нагадаємо, державне оборонзамовлення на 2019-2021 роки затвердив експрезидент Петро Порошенко в січні цього року. Раніше, в грудні 2018 року, він повідомив деякі параметри оборонзамовлення - початок серійного виробництва ракет у межах проєкту "Вільха", випробування крилатих ракет у межах проєкту "Нептун", розробка нових типів озброєння за стандартами НАТО: самохідної гаубиці "Богдана" і артилерійських боєприпасів калібру 155 мм до неї, керованих боєприпасів "Квітник", двокаліберного міномета, БПЛА "Сокіл", переносного зенітно-ракетного комплексу "Колібрі", засобів розвідки, комплексу управління артилерією.

Оборонзамовлення також передбачає закупівлю мінометів, переносних ЗРК, снайперської зброї, боєприпасів, приладів нічного бачення, тепловізорів, гранатометів, ракет; бронетранспортерів, бойових машин піхоти, бронемашин, санітарних автомобілів; "десятків бойових літаків, вертольотів і безпілотних авіаційних комплексів". Для флоту мали закласти ракетний катер "Лань", нові МБАК, десантні катери й ін.

2018 року в Збройні сили України було поставленопонад 3 тис. зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів, понад 450 тис. ракет і боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram