ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський зажадав з'ясувати обставини пожежі в Одесі

Президент доручив Одеській ОДА зробити все можливе для допомоги постраждалим.

Зеленський зажадав з'ясувати обставини пожежі в Одесі
Фото: Time

Президент Володимир Зеленський доручив голові Одеської ОДА Максиму Куцому і всій місцевій владі якомога швидше розслідувати всі обставини, через які почалася масштабна пожежа в Одеському коледжі, а також зробити все для допомоги постраждалим та їхнім сім'ям.

Про це президент написав у своєму фейсбуці.

Президент також попросив громадськість і ЗМІ оперувати тільки конкретними цифрами і підкреслив, що на 06:00 в Одесі одна загибла студентка - 16-річна Ксенія Бабенко, 14 зниклих безвісти (серед них - 5 студентів), 27 осіб у лікарнях.

"Ми всі сподіваємося, що з 14 зниклих безвісти якомога більше знайдуться здоровими і неушкодженими. Але не хочу нікого обманювати - жертв може бути більше", - написав Зеленський.

За його даними, 21 людина зараз у лікарнях у стані середньої тяжкості, а 5 осіб - у важкому.

"Хочу відзначити без перебільшення героїчну боротьбу наших пожежників і рятувальників. Семеро з них також зараз на лікарняних ліжках", - додав він.

Нагадаємо, пожежа виникла вранці 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу Одеського коледжу економіки права та готельно-ресторанного бізнесу.

Спочатку рятувальники говорили, що горіли близько 700 кв. метрів, потім - 1000 кв. метрів, а до 12:10 площа пожежі зросла до 2000 кв. метрів. Також повідомляли про загрозу обвалення конструкцій і поширення вогню.

Серед зниклих - директор Інституту морської біології НАН України доктор біологічних наук Борис Александров, 1958 року народження, і співробітниця ІМБ кандидат біологічних наук Галина Іванович, 1954 року народження.

Обидвоє вчених перебували в згорілих сьогодні приміщеннях інституту на Троїцькій, 25 і після початку пожежі на зв'язок не виходили. У лікарні міста вони не надходили.

Учні розповіли, що в палаючому коледжі не прозвучало жодних попереджувальних сигналів про тривогу. Студенти евакуювалися самостійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram