ГоловнаСуспільствоПодії

Рожкова заявила, що протестувальники знесли їй ворота

Перша заступниця голови НБУ вважає такі дії психологічним тиском.

Рожкова заявила, що протестувальники знесли їй ворота
Екатерина Рожкова
Фото: Макс Требухов

Перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що учасники мітингу провели весь день біля її будинку, а потім знесли ворота.

Про це вона повідомила у фейсбуці.

"Учора мітингувальники стояли біля мого будинку цілий день. Вигукували різні образливі речі. Кричали, щоб я до них вийшла. Не одна. З дочкою. Цікаво, що вони хотіли від восьмирічної дитини? Увечері пішли, залишивши після себе купу бруду... Сьогодні вранці прийшли знову. Деякі на таксі... Знесли ворота, які закривали вулицю. Що буде далі?" - написала Рожкова.

Вона назвала дії мітингувальників психологічним тиском.

"Поважаючи право на волевиявлення, хочеться все-таки зрозуміти, чи є в нашій правовій і демократичній державі хтось, хто буде захищати не словами, а діями конституційні права громадян на недоторканість житла, сім'ї, дітей? Плакати, гучномовці, акустичні системи – усе йде в хід, щоб психологічно тиснути на наші сім’ї. Але головне, ці протести мають на меті створити ілюзію народного волевиявлення. І це найгірше, адже замовники протестів використовують людей, які подекуди закликають до того, що навіть не є в компетенції НБУ, і спотворюють реальність, намагаючись протиставляти український народ і Національний банк", - підкреслила Рожкова.

Нагадаємо, що організатором мітингів біля НБУ є громадська організація "Стоп корупції". Регулятор вважає, що учасники ГО отримують гроші і діють в інтересах олігарха Ігоря Коломойського. Напередодні мітингувальники почали приходити додому до голови НБУ Якова Смолія і його першої заступниці Рожкової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram