ГоловнаСуспільствоЖиття

Героя України Межевікіна визнали невідповідним посаді заступника начальника управління військової частини

Це аргументували тим, що він тривалий час був у відпустці та на лікарняному.

Героя України Межевікіна визнали невідповідним посаді заступника начальника управління військової частини
Евгений Межевикин
Фото: Преступности.нет

Героя України підполковника Євгена Межевікіна визнали невідповідним посаді заступника начальника управління підготовки військової частини.

У характеристиках оцінної карти військового зазначено, що він "за час проходження військової служби (з 29 липня 2019 року) тривалий час перебував на лікарняному й у відпустці. За період виконання посадових обов'язків не зміг ними повністю опанувати. У питаннях військової дисципліни зарекомендував себе посередньо". Фото документа Межевікін опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У зв'язку з цим його безпосередній начальник полковник Литвинов зробив висновок про невідповідність офіцера його посаді та рекомендував "розглянути його на рівнозначну посаду".

Фото: facebook.com/profile.php?id=100010101185395

Межевікіна, крім звання Героя України, нагороджено двома орденами Богдана Хмельницького і нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту".

Євген Межевікін
Фото: Facebook.com/profile.php?id=100010101185395
Євген Межевікін

Міністр оборони України Андрій Загороднюк на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в курсі ситуації Межевікіна і призначив службове розслідування для визначення реального стану справ у підрозділі, де служить Євген.

"Після цього прийму рішення, яке буде оприлюднено. Це питання беру на особистий контроль. Окремо хочу звернутися до командирів. Ви повинні розуміти, що кожен воїн з бойовим досвідом - наша найбільша цінність. Ми повинні підтримувати їх і мотивувати служити в ЗСУ, а не створювати перешкоди й оцінювати їхню роль винятково за "оцінними картками", - заявив голова міністерства.

Нагадаємо, Герой України Євген Межевікін неодноразово виконував бойові завдання в зоні АТО. Зокрема, під час штурму н.п. Піски влітку 2014 року, виконуючи обов'язки командира 4-ї батальйонної тактичної групи 93-ї окремої механізованої бригади, військовий отримав контузію і ушкодження внутрішніх органів. Незважаючи на поранення, він продовжив управління підпорядкованими підрозділами і забезпечив успішне виконання бойових завдань.

Після лікування повернувся в зону проведення АТО. Неодноразово під безперервними обстрілами супротивника, в складних умовах забезпечував підвезення боєприпасів і продовольства захисникам Донецького аеропорту, здійснив евакуацію підбитим БМП-2 з екіпажем зі злітно-посадкової смуги аеропорту. Під час артилерійського обстрілу супротивника в районі н.п. Тоненьке, ризикуючи життям, локалізував пожежу, що виникла на складі боєприпасів і врятував особовий склад і техніку. У жовтні 2014 року в районі н.п. Опитне з метою евакуації техніки й особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад високомобільних десантних військ здійснив прорив смуги оборони супротивника і забезпечив евакуацію особового складу і двох БТР-80.

Євген Межевікін безпосередньо в зоні АТО організував допідготовку танкових екіпажів - здійснював їх підготовку і передавав особовому складу свій бойовий досвід з урахуванням особливостей та умов ведення бойових дій на сході країни. Під керівництвом офіцера і за його участі здійснювався ремонт і відновлення техніки.

У березні 2014 року Євген Межевікін командував танковою ротою, потім став заступником командира 1-ї окремої танкової бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram