ГоловнаСуспільствоПодії

САП оскаржить суму застави Альперіна і вимагатиме збільшити її

На думку прокурорів, застава повинна становити 288 млн гривень.

САП оскаржить суму застави Альперіна і вимагатиме збільшити її
Фото: on.od.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір оскаржити арешт із заставою 70 млн гривень підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна.

Прокурори будуть вимагати для нього 288 мільйонів гривень застави, пишуть "Українські новини" з посиланням на представника САП.

"Буде подана апеляційна скарга", - сказали в прокуратурі.

Нагадаємо, що правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У рамках справи детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на 450 млн гривень компаній-учасниць схеми.

У листопаді 2017 року Альперіну оголосили підозру в дачі 800 тисяч доларів хабара за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган. Його затримали за це і пізніше відправили під суд.

26 листопада 2019 року НАБУ провело спецоперацію, затримавши 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Серед затриманих - заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський. Тоді Альперіну вдалося втекти.

Володимир Зеленський назвав Альперіна одним із хрещених батьків контрабанди в Україні й оголосив нагороду за інформацію про місцезнаходження.

27 листопада бізнесмена затримали в приміщенні САП. 28 листопада йому повідомили про підозру у створенні корупційної схеми на митниці.

САП клопотала про арешт Альперіна під заставу 288 млн гривень, але Антикорсуд узяв його під варту і призначив заставу 70 млн гривень. За інформацією ЗМІ, він вийшов під заставу 2 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram