ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило Альперіну підозру у створенні корупційної схеми на митниці

Кількість підозрюваних зросла до 11 осіб.

НАБУ повідомило Альперіну підозру у створенні корупційної схеми на митниці

Національне антикорупційне бюро 27 листопада повідомило одеському бізнесмену Вадиму Альперіну підозру в організації корупційної схеми на митниці, пов'язаної з розмитненням імпортних товарів за заниженою ціною.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Його дії як ймовірного керівника корупційної схеми, що завдала 77,7 млн гривень збитків державним інтересам, кваліфіковано за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Альперін став 11-м підозрюваним у цій справі.

27 листопада підозру повідомили сімом митникам і трьом представникам комерційних підприємств, які могли бути задіяні в корупційній схемі.

Нагадаємо, що правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У рамках справи детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на 450 млн гривень компаній-учасниць схеми.

У листопаді 2017 року Альперін запропонував детективам 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган.

Його затримали за це і пізніше відправили під суд.

26 листопада 2019 року НАБУ провело спецоперацію, затримавши 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Серед затриманих - заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський.

27 листопада затримали Вадима Альперіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram