ГоловнаСуспільствоЖиття

Засуджених до 14 років в'язниці "кримських диверсантів" Дудку і Бессарабова етапували у Ставропольський край

Їх помістили в різні колонії.

Засуджених до 14 років в'язниці "кримських диверсантів" Дудку і Бессарабова етапували у Ставропольський край
Фото: Илья Дудка

Засуджених у справі "кримських диверсантів" до 14 років в'язниці Олексія Бессарабова і Володимира Дудку етапували в Ставропольський край і помістили в різні колонії. Про це повідомляється на сторінці ініціативи "Свободу в'язням Кремля" в фейсбук.

Олексія Бессарабова доставили в колонію №1 Ставропольського краю. Володимира Дудку, за словами правозахисників, етапували в колонію №11 Ставропольського краю.

Син Володимира Ілля Каверніков розповів, що батько перебував і жахливих умовах під час етапування, через що у нього значно погіршився стан здоров'я.

"У нього підвищився тиск - 100 на 170. Через холод і постійне переміщення в спецвагонах і автозаках загострилися хронічні хвороби, які проявилися після арешту. На етапі до П'ятигорська Володимир разом з іншими ув'язненими більше трьох годин мерз в автозаку, потім ще шість годин його тримали "в карантині", де теж холодно, чекали, поки їх розподілять по камерах. У СІЗО П'ятигорська він пробув три тижні", - розповів син в'язня Кремля.

Нагадаємо, в квітні 2019 року підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд засудив українців Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, яких влада РФ звинувачує в підготовці диверсій, до 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму кожного. Також Бессарабову призначили штраф у розмірі 300 тис. рублів, Дудці - 350 тис. рублів.

Олексій Бессарабов - експерт аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Володимир Дудка - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу. ФСБ РФ затримала їх в листопаді 2016 року за нібито диверсійну діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram