ГоловнаСвіт

Росія відновила постачання нафти до Білорусі

РосЗМІ повідомляють, що йдеться про компанії російського мільярдера Гуцерієва, який є другом Лукашенка.

Росія відновила постачання нафти до Білорусі
Фото: capress.org

Росія 4 січня відновила прокачування нафти на білоруські НПЗ.

Про це повідомив журналістам заступник голови концерну "Білнафтохім" Володимир Сизов, передає БЕЛТА.

"Сьогодні о 17.05 уже включено насосні агрегати й починає здійснюватися постачання нафти в напрямку ВАТ "Нафтан". У міру оформлення маршрутних доручень обсяг буде додаватися і буде постачання серед іншого і для Мозирського НПЗ", - сказав Володимир Сизов.

Заступник голови "Білнафтохіму" уточнив, що сьогодні до кінця доби буде прокачано 6 тис. тонн.

У повідомленні не зазначено, з якою саме російською компанією планують підписати документ про постачання нафти. Чиитать повністю: https://news.tut.by/economics/667579.html За інформацією російських ЗМІ, йдеться про компанії російського мільярдера Михайла Гуцерієва, якого пов'язують дружні стосунки з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

За даними Интерфакса, заявку на постачання нафти з Росії на новополоцький "Нафтан" оформили "Русснефть" і "Нефтіс" (входять до групи "Сафмар" Михайла Гуцерієва).

Читати повністю: https://news.tut.by/economics/667579.html

Як повідомлялося, білоруські НПЗ ВАТ "Нафтан" і Мозирський НПЗ підтвердили брак нових контрактів на постачання нафти і припинення постачання сировини з 1 січня 2020 року. Обидва заводи продовжують роботу на накопичених наприкінці грудня залишках сировини. На підприємствах зазначають, що поточні запаси дадуть можливість завантаження НПЗ на технологічно прийнятному рівні до середини січня.

Потім у білоруських ЗМІ з'явилася інформація, що з 1 січня 2020 року країна припинила експорт нафтопродуктів на тлі браку постачання нафти з РФ.

Наприкінці грудня країнам не вдалося домовитися про постачання нафти на 2020 рік. Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів телефонні розмови з російським колегою Володимиром Путіним, після чого доручив керівникам нафтохімічного комплексу знайти альтернативу російській нафті.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram