ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" відзвітував про успішні випробування корпусів БТР, в яких знайшли тріщини

Корпуси обстріляли з кулемета. Пробиття броні не зафіксували.

"Укроборонпром" відзвітував про успішні випробування корпусів БТР, в яких знайшли тріщини
БТР-4Е
Фото: uprom.info

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. Морозова 30 січня провело відкриті випробування зварного з'єднання корпусу БТР-4Е виробництва "Лозівського ковальсько-механічного заводу".

Пробиття броні, на якій раніше знайшли тріщини, не зафіксували.

Про це повідомляє пресслужба "Укроборонпрому".

"Під час випробувань не було зафіксовано жодного пробиття броні, що підтверджує кулестойкість корпусів і їх придатність для виготовлення наступної партії бронетранспортерів", - йдеться у повідомленні.

Об'єктом випробувань стали зварні з'єднання корпусу з партії з трьох корпусів, виготовлених ЛКМЗ з броньованої сталі марки 71 і поставлених на ХКБМ наприкінці 2019 року. Випробування проходили два типи з'єднання - зі зміцнюючим наплавленням і підкладкою з броньованої сталі і без нанесення цього наплавлення.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Корпуси обстріляли бронебійно-запальними кулями Б-32 калібру з кулемета. Усі типи з'єднань витримали обстріл кулями. Обидва типи з'єднань (з наплавленням і без наплавлення) витримали обстріл кулями і не були пробиті.

"Таким чином випробування підтвердили, що корпус БТР-4Е відповідає усім технологічним вимогам у частині протикулевої стійкості зварних з'єднань", - підкреслюється у повідомленні.

Крім того, комісія перевірила на наявність пошкоджень зварювальні шви бортів 12 бронетранспортерів БТР-4Е, які дислокуються на фронті. Пошкоджень або відхилень не знайшли.

"Результатам перевірки було встановлено, що корпуси бронетранспортерів відповідають вимогам технічної документації на виріб, а якість зварних з'єднань корпусів бронетранспортерів відповідає вимогам технічної документації на виконання зварювання деталей зі спеціальної сталі марки 71", - зазначили у "Укроборонпрому".

Нагадаємо, 24 січня комісія Міністерства оборони і представників бюро знайшла недоліки у трьох корпусах виробництва ЛКМЗ. Однак постачальник корпусів назвав тріщини у них невід'ємною частиною технологічного циклу виробництва.

Раніше військовий експерт Сергій Згурець заявив, що ЛКМЗ поставив три перші корпуси для виготовлення БТР-4 нової партії. Але виявилося, що вони прийшли з браком. Згурець стверджував, нібито нові корпуси неякісно зварені і в них можна знайти "порожнечі під тонким шаром металу, які можуть легко пробити ворожі кулі".

БТР-4 - одна з найкращих серійних українських бойових машин. Він обладнаний німецьким двигуном, скорострільною автоматичної 30-мм гарматою, високоточною ракетною зброєю, цифровою системою управління, наведення, навігації і зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram