ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київському СІЗО незабаром з'являться шість місць у платних камерах, - Мін'юст

Договір про поселення в поліпшену камеру буде укладатись між в'язнем і адміністрацією.

У Київському СІЗО незабаром з'являться шість місць у платних камерах, - Мін'юст
Фото: Макс Требухов

Платні камери в слідчих ізоляторах, розраховані на шість місць, незабаром з'являться в Київському слідчому ізоляторі.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька, повідомляється на сайті відомства.

"Ми зараз облаштовуємо ці камери в ручному режимі і знаємо, скільки їх буде в кожній установі. Починаємо з Київського СІЗО. У ньому буде шість місць", - розповіла Висоцька.

За її словами, договір про поселення в поліпшену камеру буде укладатись між в'язнем і адміністрацією в письмовому вигляді. Буде також встановлено систему відеоспостереження для моніторингу заповнення таких камер.

"Також у нас є інформація з наповнення спецрахунків. І таким чином ми можемо раз в тиждень або на місяць зіставляти інформацію, яка подається адміністрацією, з фактичним перебуванням когось в камерах. Нас не цікавить, хто саме там перебуває. Раз перебуває - значить в цей день повинна бути оплата", - зазначила Висоцька.

На її думку, такі нововведення повинні виключити корупційну складову в установах.

"Замість того, щоб комусь окремо платити незаконно, гроші отримує держава, а потім за ці гроші створює кращі умови. Ми хочемо, щоб ці гроші надходили в спецфонд установи, яку ми контролюємо", - пояснила Висоцька.

Нагадаємо, на засіданні 22 квітня Кабінет Міністрів підтримав експериментальний проєкт з створення платних камер в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби. Експеримент триватиме до 31 грудня 2021 року. Після буде ухвалено рішення про доцільність законодавчого закріплення таких платних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram