ГоловнаСуспільствоЖиття

Глава Інституту раку подав у прокуратуру три заяви через злочинні схеми в установі

"Ніхто не може красти в онкохворих і наживатися на їх горі".

30 квітня виконувач обов'язків керівника Національного інституту раку Олександр Яцина подав до прокуратури м.Києва документи про відкриття трьох кримінальних проваджень.

Про це інформує УНІАН.

Повідомляється, що перші результати внутрішнього аудиту, які глава установи ініціював з приходом на посаду, виявили порушення і фальсифікації в інституті.

Фото: УНІАН

"Зокрема, було виявлено факт підробки документації на більш ніж 20 млн гривень; дії в інтересах одного постачальника і приховування фактів про укладення договорів; а також укладення юридично і економічно невигідних угод", - йдеться в повідомленні.

"Головне завдання, яке поставив переді мною міністр охорони здоров'я - ліквідувати корупційні схеми в Національному інституті раку. Ніхто не може красти у онкохворих і наживатися на їх горі. Українські пацієнти повинні отримувати всю безкоштовну допомогу, гарантовану державою", - цитує агентство Олександра Яцину.

Аудит ще триває, про додаткові його результати і про перебіг слідства у НДР інформуватимуть додатково.

Олександр Яцина призначений на посаду в.о. керівника Національного інституту раку два тижні тому. Через три дні йому почали надходити погрози і спроби чинити тиск - прийняти рішення, які суперечать інтересам розвитку інституту.

Контракт з попередньою главою НДР Оленою Колесник закінчився, раніше вона була відсторонена від посади через медійні корупційні скандали.

Нагадаємо, що 25 жовтня МОЗ оголосив результати аудиту в Інституті, під час якого були виявлені численні порушення, і передав результати правоохоронцям.

Детально про ситуацію в Національному інституті раку читайте в нашому матеріалі Розтрата, тендер і хабар. Що відбувається в Інституті раку а також Інститут раку. Пошуки винного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram