ГоловнаПолітика

Фінкомітету Ради в п'ятницю розгляне поправки до закону про банки зі скороченої таблиці

Також на порядку денному засідання - заслухання голови Нацбанку Якова Смолія.

Фінкомітету Ради в п'ятницю розгляне поправки до закону про банки зі скороченої таблиці
Фото: Макс Требухов

Комітет парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики розгляне 8 травня скорочену таблицю до законопроєкту про банки. Про це повідомив нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк у Facebook.

"Останній крок перед голосуванням закону про банки. У п'ятницю наш комітет розглядає вже скорочену таблицю до законопроєкта – рекордсмена. Зменшимо його в 72 рази", – повідомив він.

Железняк зазначив, що це формальна процедура. Також на порядку денному засідання – заслухання голови Нацбанку Якова Смолія.

Фото: Ярослав Железняк Facebook

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради мають розглянути законопроєкт № 2571-д про гарантії неповернення колишнім власникам банків (так званий "антиколомойський" закон). Завдяки спрощеній процедурі порівняльну таблицю з 16586 поправок вдалося стиснути до 230. Планується, що засідання відбудеться 12 травня.

До закону подали більш як 16 тис. поправок. Якщо депутати зважилися розпочати їхній розгляд за звичайною процедурою, це могло б затягтися на місяці, і робота парламенту була б заблокована.

На позачерговому засіданні 16 квітня Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту. Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправки в кількості, яка уп'ятеро перевищує кількість статей проєкту (але не менше 500), його можна розглядати за особливою процедурою.

У той же день Рада зареєструвала чотири проєкти постанов про скасування результатів голосування за законопроєкт про спрощення процедури розгляду великої кількості поправок до законопроєктів. Це й заблокувало підписання прийнятого законопроєкту спікером Ради Дмитром Разумковим.

24 квітня Рада розблокувала підписання закону про зміни до регламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram