ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували законопроєкт проти дискримінації за ознакою статі в рекламі

Над його створенням працювали маркетологи, судді, депутати та експерти зі сфери реклами.

У Раді зареєстрували законопроєкт проти дискримінації за ознакою статі в рекламі
Фото: focus.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт "Про внесення змін до закону" Про рекламу "щодо протидії дискримінації за ознакою статі". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила глава Ліги захисту прав жінок "Гармонія Рівних" Олександра Голуб.

Документ зареєстрували за підписами 45 депутатів. За словами Голуб, це – продукт спільної роботи експертів, маркетологів, суддів і депутатів.

"Мета запропонованих змін: зменшити кількість дискримінаційної реклами в медіапросторі, захистити права споживачів реклами, усунути прогалини в правозастосовчій практиці", – пояснила вона.

Фото: facebook.com/wonder.golub

Документ пропонує:

  • визначити поняття "дискримінаційна реклама" й "дискримінаційна за статевою ознакою реклама";

  • заборонити використання в рекламі дискримінаційних тверджень і зображень;

  • збільшити розмір штрафів за порушення у сфері реклами, особливо в разі повторного порушення й ненадання або несвоєчасного надання інформації уповноваженим органам;

  • ввести публічне спростування дискримінаційної реклами.

"Ми можемо недооцінювати вплив реклами на нашу свідомість, але щоденне її споглядання закладає нам у голови стереотипи й моделі поведінки. Сьогодні засобами реклами в Україні нормалізується насильство, дискримінація, неповага", – зазначила Олександра Голуб.

Детальніше про те, чому і як в Україні розвивається різне дискримінаційне та упереджене ставлення, читайте в матеріалі LB.ua "Обмежені. Чому в Україні поширені стереотипи та дискримінація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram