ГоловнаПолітика

Закарпатська ОДА вирішила судитися з мерією Мукачева через ослаблення карантину

У місті з 4 травня відкрили торгові центри, а також дозволили громадянам відвідувати парки.

Закарпатська ОДА вирішила судитися з мерією Мукачева через ослаблення карантину
Фото: Александр Рудоманов

Закарпатська обласна державна адміністрація спробує через суд скасувати рішення комісії з техногенної безпеки Мукачівської міськради про ослаблення карантинних заходів у місті.

Про це інформує пресслужба Закарпатської ОДА.

Повідомляють, що після прийняття рішення про ослаблення карантину в Мукачеві голова Закарпатської ОДА Олексій Петров звернувся до правоохоронців. Чиновник доручив провести перевірку законності рішення, прийнятого комісією.

Прокуратура за фактом порушення протиепідемічних заходів зареєструвала кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація - ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням).

Упродовж дня поліцейські проводили в Мукачеві профілактичну роз'яснювальну роботу з підприємцями, повідомляли про відповідальність за порушення карантину.

Крім того, в Закарпатській ОДА повідомили, що, за інформацією мукачівців, підприємці речового ринку і торгово-розважального центру в Мукачеві самі відмовилися починати роботу, поки в країні триває карантин.

Нагадаємо, виконавчий комітет міської ради Черкас послабив карантинні обмеження для частини підприємців з 1 травня. Зокрема, в місті дозволили роботу салонам краси і літнім майданчикам ресторанів.

Дії міської влади засудив голова МОЗ Максим Степанов, який прибув до Черкас з візитом. Він повідомив, що в Україні пом'якшуватимуть карантинні заходи тільки з 11 травня. А Нацполіція відкрила кримінальне провадження щодо влади Черкас через дострокове послаблення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram