ГоловнаПолітика

Представник Кабміну в Раді допустив, що карантин триватиме до вересня

Офіційне завершення карантинних обмежувальних заходів є останнім, п'ятим етапом поступового виходу.

Представник Кабміну в Раді допустив, що карантин триватиме до вересня
Фото: facebook

Офіційним завершенням карантинних заходів є п'ятий етап плану виходу з карантину. Про повне завершення карантину в Україні можна буде говорити наприкінці червня - вересня і то залежно від епідеміологічної ситуації в країні.

Про це заявив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Василь Мокан.

"Спочатку хочу внести ясність щодо термінів карантину - офіційне завершення карантинних обмежувальних заходів є останнім, п'ятим етапом поступового виходу. Тому про повне завершення карантину і повернення до нормального функціонування держави можна буде говорити наприкінці червня - липня, а може і в серпні або вересні - все буде залежати від епідеміологічної ситуації та статистики рівня захворюваності / смертності від коронавірусу", - зазначив він.

Представник Кабміну також додав, що якби зараз повністю скасувати карантин, то це означало б повноцінне відновлення роботи громадського транспорту, ТРЦ, масові контакти людей між собою.

"Такі речі майже з 100% вірогідністю могли б привести до спалаху епідемії і необхідності знову вводити жорсткі карантинні заходи", - додав Мокан.

Нагадаємо, що в Україні карантин буде продовжено до 22 травня, але з наступного понеділка діятимуть послаблення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram