ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з 5 травня дозволили продаж їжі та напоїв у МАФах

Продаж повинен здійснюватися "на винос", споживання на місці заборонено.

У Києві з 5 травня дозволили продаж їжі та напоїв у МАФах
Фото: Макс Требухов

У Києві затвердили вимоги до продажу "швидкої" їжі і напоїв в МАФах в умовах протиепідемічних обмежень. Опубліковано відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, повідомляє пресслужба Київської міськадміністрації.

"За умови дотримання вимог продаж може бути розпочато вже завтра, з 5 травня", - йдеться в повідомленні.

"У розпорядженні йдеться про стаціонарні та пересувні тимчасові споруди закритого типу, де приготування здійснюється всередині без доступу споживачів.

Продаж їжі і напоїв повинен здійснюватися "на винос", споживання на місці заборонено.

Згідно з вимогами, реалізація їжі повинна відбуватися через спеціально обладнане віконце видачі, на входах в МАФи повинні бути антисептики, одноразові серветки і рукавички для відвідувачів.

У МАФах необхідно дотримуватися масочного режиму, щоденної термометрії персоналу, організації безпечного збирання використаних засобів індивідуального захисту і їх утилізації, забезпечення дотримання дистанції як мінімум 1,5 метра тощо.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні карантин буде продовжено до 22 травня, але з 11 травня діятимуть послаблення.

З 11 травня в країні планується відкриття парків, скверів, зон відпочинку, відкриття перукарень, салонів краси, манікюрних, педикюрних при деяких умовах. Літні майданчики кав'ярень і ресторанів - буде постанова, дозволимо роботу на винос, роботу літніх майданчиків під відкритим небом в закладах, які зареєстровані як потужності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram