ГоловнаСуспільствоЖиття

"Антей" з медичним вантажем з Китаю прибув в Україну

Рейс організував НАК "Нафтогаз".

В Україну прибув літак Ан-22А "Антей" з медичним вантажем з Китаю.

Фото: twitter.com/NaftogazUK

Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз".

"Ми закупили медичне обладнання та засоби індивідуального захисту для медиків. "Антей" - один з двох літаків, який доставив цей найважливіший вантаж в Україну! А завтра чекаємо "Мрію", - йдеться в повідомленні в Twitter.

Фото: twitter.com/NaftogazUK

В "Нафтогазі" уточнили, що на борту літака доставлені 65,6 тис. захисних костюмів, 200 моніторів пацієнтів, 50 УЗД-пристроїв і 12 мобільних рентген-апаратів.

Фото: twitter.com/NaftogazUK

"Устаткування і захисні костюми безкоштовно розподілять між лікарнями, які визначить Міністерство охорони здоров'я України. Доставку бере на себе НАК. Ми разом з місцевою владою простежимо, щоб медики безкоштовно отримали необхідне. Вдячні за підтримку Офісу президента України, Міністерству охорони здоров'я, дипломатам з китайської та української сторін", - додали в "Нафтогазі".

Фото: twitter.com/NaftogazUK

Нагадаємо, 30 квітня в аеропорт "Бориспіль" прибув літак з Китаю, який доставив 400 тисяч респіраторів і 50 тисяч захисних щитків для українських лікарів. Повідомлялося, що це останній рейс "повітряного мосту", який був організований ОПУ. Далі цим буде займатися МОЗ.

23 квітня літак Ан-225 "Мрія" доставив в Україну рекордний обсяг медичного вантажу. Повідомлялося, що прибули 12 мільйонів масок для лікарень та аптечних мереж. Також привезли близько 260 тисяч захисних окулярів і більш як 100 тисяч захисних костюмів п'ятого рівня захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram