ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У пацієнтки Київського обласного онкодиспансеру виявили коронавірус

Обмежені планові госпіталізації на хірургічне лікування.

У пацієнтки Київського обласного онкодиспансеру виявили коронавірус
Архивное фото
Фото: Concure Oncology Photo

Київський обласний онкодиспансер обмежив планові операції через виявлений у одного з пацієнтів COVID-19, інші відділення клініки працюють в штатному режимі.

Про це повідомив заступник директора диспансеру Валерій Костіков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Була пацієнтка минулого тижня, після додаткового обстеження у неї був позитивний тест на COVID-19. Вона переведена в спеціалізовану (інфекційне, - ред.) Медустанову в Київській області для подальшого лікування", - сказав він.

Костіков повідомив, що у пацієнтки з самого початку не було ознак коронавірусу, але були ознаки ускладнення після хіміотерапії. Під час детального обстеження виявлені рентгенологічні ознаки ураження легень, типові для COVID-19, потім була проведена ПЛР-діагностика.

Після закінчення лікування COVID-19 пацієнтка повернеться в диспансер для подальшого лікування онкозахворювання.

Зараз в диспансері провели тестування на COVID-19 всіх контактних осіб - співробітників і пацієнтів, які були в найближчому оточенні цієї пацієнтки.

"Ми очікуємо результати, обмежили планову госпіталізацію до їх отримання. Серед медиків хворих на цей момент немає, чи є інфіковані чи ні - покаже тест", - сказав Костіков, додавши, що результати тестів очікуються в середу.

"Обмежені планові госпіталізації на хірургічне лікування. Тривають хіміотерапія, променева терапія, лікування гематологічних пацієнтів. Диспансер працює в штатному режимі", - зазначив він.

Київський обласний онкодиспансер - спеціалізований лікувальний заклад, розрахований на 310 ліжок. У структурі клініки - три хірургічні відділення. Клініка також проводить хіміотерапію та променеву терапію.

Нагадаємо, на період карантину в Україні заборонили проведення планових операцій і госпіталізацій. На сьогоднішньому засіданні Кабміну було прийнято рішення дозволити проводити планові операції і госпіталізацію пацієнтів до закінчення карантину. Перед цим пацієнтів перевірятимуть на коронавірус тестами ПЛР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram