ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Завантаженість ліжок у лікарнях зараз становить 12%, - головний санлікар Ляшко

Вираженої тенденції до зниження захворюваності поки що не спостерігається.

Завантаженість ліжок у лікарнях зараз становить 12%, - головний санлікар Ляшко
Фото: facebook/Чернівецька обласна державна адміністрація

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на коронавірус в Україні залишається напруженою, вираженої тенденції до зниження не спостерігається.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар Віктор Ляшко на засіданні уряду в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Епідситуація залишається напруженою. З кінця квітня у нас зростає кількість випадків (захворювання) у найбільш населених областях: Дніпропетровській на 30%, Харківській на 40% і Одеській. Захворюваність на 100 тис. населення залишається найбільшою в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській і Рівненській областях", - зазначив Ляшко.

За його даними, завантаженість ліжок у лікарнях становить 12%, а апаратів ШВЛ - доходить до 10%.

"Такий аналіз вказує на стабільне протікання епідемічного процесу без тенденції до його зниження. Тому ми і виступаємо за продовження карантину до 22 травня", - пояснив головний санлікар України.

Разом з тим, Ляшко вважає, що впроваджені заходи дозволяють не допустити неконтрольованого розвитку і підтримувати навантаження на систему охорони здоров'я на допустимому рівні.

"Ми 17 днів не перевищуємо кількість нових випадків захворювання понад 600", - додав він.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив: якщо повністю скасувати карантин в Україні без введення профілактичних заходів, то до кінця року кількість померлих сягне 140 тисяч.

На сьогоднішньому засіданні Кабміну було прийнято рішення, що карантин буде продовжено до 22 травня, але з 11 травня будуть вводитися деякі пом'якшення. Проте МОЗ вважає таке рішення ризикованим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram