ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кличко заявив, що дотримання і послаблення карантину має проходити в рівних для всього бізнесу умовах

"Чому не може працювати малий і середній бізнес: маленькі магазини чи кафе, дотримуючись правил безпеки?"

Кличко заявив, що дотримання і послаблення карантину має проходити в рівних для всього бізнесу умовах
Фото: EPA/UPG

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що влада повинна шукати і приймати зважені і справедливі рішення щодо ослаблення мер карантину.

За його словами, місцеве самоврядування взяло на себе основний удар у боротьбі з поширенням коронавірусу. Про це він повідомив під час брифінгу.

"Ми вистояли вже майже два місяці. Не допустили інфекційного вибуху, який би зруйнував систему охорони здоров'я. А тепер важливо - не звести до нуля всі наші зусилля. Не зробити так, що вірус вирветься з-під контролю. Не допустити катастрофи та вимушеного повернення до суворішого карантину", - заявив він.

Кличко зазначив, що людей обурює несправедливість, коли працюють великі торгові мережі та ресторани, "чому не може працювати малий і середній бізнес: маленькі магазини чи кафе, дотримуючись правил безпеки?".

"Давайте шукати і приймати зважені рішення та справедливі. Заради безпеки і життя людей... Не застосовувати силу або кримінальні справи. Не займатися популізмом. А думати перш за все про відповідальність, яку поклали люди на владу", - зазначив він.

Віталій Кличко додав, що буде доносити свою позицію щодо рівних умов дотримання і послаблення карантину на засіданні Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, виконавчий комітет міської ради Черкас послабив карантинні обмеження для частини підприємців з 1 травня. Зокрема, в місті дозволили роботу салонам краси та літнім майданчикам ресторанів.

Дії міської влади засудив голова МОЗ Максим Степанов, який прибув до Черкас з візитом. Він повідомив, що в Україні будуть пом'якшуватися карантинні заходи тільки з 11 травня. А Нацполіція відкрила кримінальне провадження щодо влади Черкас через дострокове послаблення карантину. Мера міста Анатолія Бондаренка викликали на допит. 

Також Мукачівська міська рада прийняла рішення послабити карантинні обмеження в місті та відкрити торгові центри, а також дозволити громадянам відвідувати парки з понеділка, 4 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram