ГоловнаСвіт

Польща відновила видачу робочих віз українцям

Це стосується тільки сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

Польща відновила видачу робочих віз українцям
Фото: EPA/UPG

Польща з 4 травня відновлює видачу робочих віз українцям. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на уряд Польської Республіки.

"Повідомляємо, що з 4 травня консульські установи в Україні відновлюють видачу віз. У початковий період прийматимуть тільки документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень", - ідеться в повідомленні.

Прийом заявників з іншою метою наразі не здійснюватиметься. Під час подачі документів заявники зобов'язані перебувати в масці та рукавичках, а також дотримуватися дистанції.

Нагадаємо, Вадим Пристайко призначений відповідальним за переговори з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Кабмін такі заявки вже надходять, і кожен запит розглядатимуть окремо.

Кабінет Міністрів заявив, що розглядатиме окремо кожен запит щодо сезонних працівників з України та прийматиме рішення зважаючи на поточну епідемічну ситуацію.

Раніше голова МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу в українських робітниках, але на тлі пандемії відправляти їх за кордон "нелогічно".

Пізніше Пристайко повідомив, що найближчим часом за кордон можуть виїхати декілька тисяч сезонних працівників, для яких буде організовано чартерні рейси українськими перевізниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram