ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Нацполіції зафіксовано 142 випадки COVID-19, у МВС - 59, у Нацгвардії - 19

МВС має півторамісячний запас засобів індивідуального захисту та дезінфекції.

У Нацполіції зафіксовано 142 випадки COVID-19, у МВС - 59, у Нацгвардії - 19
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ має півторамісячний запас засобів індивідуального захисту та дезінфекції для протидії коронавірусній інфекції.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Відзначають, що в Нацполіції 142 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, у Міністерстві внутрішніх справ - 59, у Національній гвардії - 19, у Держприкордонслужбі - 17 випадків, а в ЗСУ хворіють 48 осіб.

Відзначають, що для захисту 350-тисячного колективу МВС було оперативно закуплено в Китаї в березні-квітні - 1,5 млн шт. респіраторів, понад 260 тис. шт. костюмів біологічного захисту, 100 650 експрес-тестів, 1 тис. термометрів, понад 200 тис. пар одноразових рукавичок.

Частину цього вантажу - 80 тис. респіраторів і 8 тис. костюмів - передали Міністерству охорони здоров'я.

Фото: mvs.gov.ua

Також Центральною поліклінікою МВС у квітні були закуплені респіратори високого класу захисту моделі "3М 6800М" виробництва відомої транснаціональної компанії "3М".

Відзначають, що вони призначені для роботи медиків системи МВС з хворими особливо небезпечними інфекційними хворобами, а також для роботи співробітників слідчо-оперативних груп, які беруть участь в огляді тіл загиблих і контактах з особами, у яких лабораторно підтверджено діагноз коронавірус.

Респіратори зі змінними фільтрами "3М 6800М" призначені для багаторазового використання, вони зручні і комфортні для використання медиками і поліцейськими. Закупівельна ціна за один респіратор становила - 4 тис. гривень, що нижче, ніж середня пропозиція на ринку.

Фото: mvs.gov.ua

Також зазначено, що МВС уже має півторамісячний запас матеріальних ресурсів, необхідних для протистояння епідемії.

Міністерством прийнято рішення про закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфекції винятково в українських товаровиробників.

У МВС також зазначили, що щодня на охорону громадського порядку заступає більш ніж 22 тис. поліцейських і гвардійців і близько 2 тис. прикордонних нарядів.

Нагадаємо, раніше військові медики отримали капсулу для транспортування хворих інфекційними хворобами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram